Dagindeling

Dagindeling

Tijdens schooldagen
De kinderen worden ontvangen en kunnen hun verhalen kwijt aan de pedagogisch medewerkers. Samen wordt er fruit gegeten en wat gedronken. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen gaan doen: vrij spel, lezen, spelletjes doen, creatief bezig zijn, koekjes bakken, buiten spelen en nog veel meer. Tussen 17:00 en 18:30 uur kunt u uw kind weer ophalen en bespreken we wat uw kind allemaal heeft beleefd die dag.

Tijdens vakanties
Tijdens de vakantie is de BSO de hele dag geopend en hebben we een vakantieprogramma. We werken met thema’s en er worden allerlei activiteiten georganiseerd binnen en buiten de locatie.
Zo gaan we bijvoorbeeld hutten bouwen, picknicken, maken we een kunstwerk of organiseren we een sportmiddag.
Het programma is tijdig bekend. De kinderen en ouders worden hiervan op de hoogte gesteld.
De kinderen kunnen ’s ochtends tussen 07:30 en 09:00 uur gebracht worden. Tussen 17:00 en 18:30 uur kunt u uw kind weer ophalen en bespreken we wat uw kind allemaal heeft beleefd die dag.
Als er een grotere activiteit wordt gehouden en we zijn later terug dan wordt dit duidelijk naar de ouders gecommuniceerd.

Tip: U kunt zich ook alleen inschrijven voor de vakantie BSO.

Incidentele opvang
Naast de vaste dagdelen kunt u ook extra incidentele dagdelen aanvragen. Als er genoeg plaats is in de groep hoort u zo snel mogelijk of de aanvraag doorgaat. U kunt incidentele opvang aanvragen via emailadres: info@bso-puk.nl

Ruilen van opvang dag
Mocht u incidenteel een opvang dag willen ruilen, meldt u dit dan vόόraf via emailadres info@bso-puk.nl
U ontvangt dan via de mail zo snel mogelijk een reactie of dit wel of niet mogelijk is.
Ruilen is uitsluitend toegestaan twee maanden voor/na de datum waarop uw kind niet naar de BSO toekomt. Het is mogelijk als de groepsomstandigheden het toelaten.
Voor een ruildag worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Activiteiten buiten de locatie
Om kinderen verschillende ervaringen op te laten doen, worden er activiteiten/workshops georganiseerd buiten de locatie. U kunt hierbij denken aan een bezoek aan een veehouderij, sport en spel in de bossen of een andere buitenactiviteit.
U kunt een verklaring ondertekenen waarin u akkoord gaat dat uw kind aan activiteiten buiten de locatie mag deelnemen.

Workshop
Gedurende het schooljaar worden diverse workshops aangeboden. Bij onze workshops willen we kinderen graag verder uitdagen om zich op verschillende gebieden te ontwikkelen en te groeien.
Wat is er leuker dan op een speelse manier te ontdekken waar je talenten liggen, creatief bezig te zijn en tegelijkertijd iets te leren?

Wij houden kinderenquêtes zodat onze kinderen zelf kunnen meedenken over de invulling van hun dag bij ons. Dit kan zijn voor de aanschaf van (buiten) materialen, maar ook bij de workshops die georganiseerd worden.