VVE VROEG- EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE

Wij bieden gedurende de dag activiteiten aan vanuit het VVE programma Uk & Puk. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Uk & Puk richt zich op de brede ontwikkeling van jonge kinderen van 0-4 jaar. Naast de taalontwikkeling is er bij Uk & Puk extra aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en beginnende rekenprikkels.

Kinderen ontwikkelen zich op een speelse manier met de pop: Puk. Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Hij maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen, zoals bijvoorbeeld ziek zijn. Hij biedt troost en is een vriendje waarbij baby’s, dreumesen en peuters zich veilig voelen. Puk (pop) is de schakel tussen pedagogisch medewerker en het kind.

Er zijn elke 6 weken nieuwe thema’s. Voor het hele jaar staan de thema’s vast. Elk thema heeft een eigen lijst met woorden die extra aandacht krijgen.

Uk & Puk bestaat uit tien thema’s:

 1. Welkom Puk!
 2. Knuffels
 3. Hatsjoe!
 4. Hoera!
 5. Wat heb jij aan vandaag?
 6. Regen
 7. Dit ben ik
 8. Eet smakelijk!
 9. Reuzen en kabouters
 10. Oef, wat warm!

Daarnaast heeft ons enthousiaste team zelf ook verschillende thema’s uitgewerkt o.a.:

 • Boerderij
 • Beroepen
 • Kerstmis
 • Sinterklaas
 • Circus

Pedagogisch medewerkers voeren per thema diverse activiteiten uit. Per thema worden activiteiten gedaan in een grote of kleine groep of individueel. De eigen inbreng van het kind is het belangrijkste binnen elke activiteit.

 

© 2021 Kinderdagverblijf PUK - Algemene voorwaarden - Privacyreglement - Disclaimer - Sitemap