Wie zijn wij

Wij zijn Cindy Gruijters en Susan Welten. Wij zijn beiden en ook samen al jaren werkzaam in de kinderopvang, hierdoor hebben wij de nodige ervaring opgedaan en weten wij wat ouders en kinderen van ons verwachten.

Kinderopvang Puk beschouwen wij als een zelfstandig opvoedingsmilieu naast het gezin. Puk heeft kinderen veel te bieden: De aanwezigheid van leeftijdsgenootjes, de groepen, professionele pedagogisch medewerkers , een op de kinderen afgestemde omgeving en dagelijkse activiteiten. Puk biedt niet alleen hygiënische, veilige en verantwoorde opvang, maar ook ontwikkeling en opvoeding.

Onze pedagogisch medewerkers

In Kinderopvang Puk zullen wij onze visie voor de kinderopvang pedagogisch verantwoord in de praktijk tot uiting brengen, bijgestaan door vaste en gediplomeerde pedagogisch medewerkers die kundig en zeer gemotiveerd zijn. Bij Puk is voldoende ruimte voor de kinderen om zichzelf te ontwikkelen tot een eigen persoonlijkheid door hen te stimuleren en te ondersteunen bij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We kunnen door de kleine groepssamenstelling ruimte bieden op het gebied van persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling.

Binnen Puk beschikken alle pedagogisch medewerkers over de, voor de werkzaamheden passende beroepskwalificaties zoals in de CAO-kinderopvang is opgenomen. Tevens zijn al onze vaste pedagogisch medewerkers in het bezit van een geldig diploma Kinder-EHBO, EHBO en het BHV-certificaat.

 

Huisvesting

Bij Puk is de groepsruimte ingericht volgens de laatste normen van de GGD en brandweer van de gemeente Deurne. Wij voldoen aan alle wettelijke eisen, waaronder de normen van veiligheid, hygiëne, groepsgrootte en het aantal pedagogisch medewerkers per groep. Puk heeft een wettelijke aansprakelijkheid- en een ongevallenverzekering afgesloten voor kinderen die gebruik maken van de opvang.

Binnen is veel ruimte om te ontdekken en te beleven. Voor alle leeftijden is volop speelmateriaal beschikbaar. Er wordt geknutseld en wij bieden dagelijks een
activiteitenprogramma aan, waar kinderen geheel vrijblijvend aan deel mogen nemen. Ook worden er samen liedjes gezongen, spelletjes gedaan en verhalen gelezen.

Uw kind maakt zelf de keuze wat hij graag wil doen. De basis van de binnenruimte heeft een rustige uitstraling, op deze manier wordt uw kind niet onnodig afgeleid.

Om regelmaat en rust aan uw kind te bieden kijken we naar de behoefte van uw kind. Uw kind geeft zelf aan of hij genoeg gegeten heeft of wanneer hij moe is en graag wil rusten. Dit alles in overleg met u als ouders. Bij baby’s nemen we zoveel mogelijk het ritme van thuis over.

Buiten spelen vinden we heel belangrijk. Zodra het maar even kan gaan we naar buiten.

Buiten is er ruimte om te rennen en te fietsen. Je mag er schreeuwen en lawaai maken. Buiten valt altijd wel iets te beleven. Regen, sneeuw, zon en wind roepen andere gevoelens op en dagen kinderen uit tot ander spel. Ook de zintuigen worden buiten op een heel andere manier geprikkeld dan binnen. Denk maar aan het gevoel van onbegrensde ruimte dat buiten zijn je kan geven als je naar de lucht en de wolken kijkt. Buiten spelen is nieuwe ervaringen op doen.

Ook voor baby’s is het buiten zijn een verruimende ervaring en gaan daarom met regelmaat mee naar buiten.

Voeding en verzorging

Verse fruithapjes, broodmaaltijden, tussendoortjes, slaapzak en luiers zijn bij de kosten van de opvang inbegrepen. Natuurlijk dragen wij uiterste zorg voor gezonde, vitaminerijke voeding en voor voldoende verschoning. Puk houdt rekening met eventuele diëten van kinderen.

Extra service

  • Kinderdagverblijf Puk biedt u de mogelijkheid een warme maaltijd mee te geven voor uw kind, zodat u thuis ontspannen de dag kunt afsluiten samen met uw kind.
  • Wij bieden u de mogelijkheid om, in overleg binnen twee maanden alsnog gebruik te maken van gemiste dagdelen.
  • Vakantiedagen mag u, in overleg, binnen een periode van 6 maanden inhalen.
  • Op maandag en dinsdag bieden we voor alle klanten van Puk een peuterspeelzaal aanbod aan.

Nieuwsbrief

Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief? Eenmaal per kwartaal wordt een nieuwsbrief verstuurd. U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar: info@kdv-puk.nl